Store industrier i Danmark

Der er mange forskellige industrier i Danmark, og der er faktisk så mange store industrier, hvor der er nogle rigtig store selskaber i blandt. Men hvilke er det mere præcist, dette gennemgår vi i denne artikel, får du også kan få lidt mere information, om de forskellige brancher.

Vindmøller

Danmark er på mange måder vindmøllens land, og i Danmark er et af de førende lande inden for grøn energi. Der kommer flere og flere vindmølleparker til både på land og i vandet. Af store selskaber kan nævnes Vestas, der ofte lander rigtig store ordre ude i det store udland. De har rigtig mange medarbejdere, og har mange vindmøller rundt omkring. Det er en af de aktier, danskerne godt kan lide at handle, og den gør det godt på det danske aktiemarked.

Mobilselskaber

Danmark huser en række rigtig store mobilselskaber herhjemme, der udbyder flere typer af forskellige mobilabonnementer. Der er mange selskaber i Danmark, og det er en blodig krig om kunderne, der indeholder alle aspekter af markedsføring lige fra benhårdt kanvassalg til tv kampagner og online markedsføring. Der findes både mobilselskaber, der udbyder billigere mobilabonnementer, og så findes der også de lidt dyrere selskaber.

Medicin

Novo Nordisk er hele Danmarks stolthed inden for medicin, og er en aktie danskerne handler flittigt. Novo er kæmpe store i udlandet, og de lander ofte rigtig store ordre ude i det store udland. Novo har hovedsæde i Danmark og CEO’en er netop blevet kåret til verdens bedste CEO. Det er en stor titel!

Shipping

Shipping og Danmark hænger på mange måder sammen. Ikke mindst på grund af AP Møller Mærsk, der bidrager med rigtig mange ting til Danmark. AP Møller har blandt andet givet Danmark Operaen i København og har desuden også sponsoreret en lang række andre ting. Der findes også andre danske shippingselskaber, men Mærsk er klart det største. Mærsk har mange forskellige aspekter af forretningen, der blandt andet også inkluderer Mærsk Oil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *