Tørretumbler og vaskemaskine med god energimærkning er en investering i fremtiden

Der kan være mange gode grunde til at anskaffe sig ny tørretumbler og vaskemaskine – og i særdeleshed nye hvidevarer til boligen. Dette er først og fremmest gældende fordi, at gamle hvidevarer forældes over tid, hvormed deres virkningsgrad måske er faldende, og på denne måde er det ikke sikkert at opgaverne udføres på optimal vis. Herudover vil ældre hvidevarer også have et særdeles højere forbrug, end det er tilfældet med nye, energirigtige hvidevarer, der har et minimeret forbrug og en optimal udførelse af de givne opgaver. På den måde kan man altså vælge at betragte nye hvidevarer som en investering, der i fremtiden så småt vil tjene sig selv ind igen grundet lavere forbrug, mens man også får et bedre produkt for pengene.

Værd at være opmærksom på inden køb af hvidevarerne

Når man så eksempelvis skal have erhvervet sig en ny tørretumbler eller vaskemaskine, er der en del forskellige ting, man skal være opmærksom på, således man finder frem til de rette modeller. De forskellige modeller i oftest i forskellige størrelser, hvilket er gældende for den indvendige kapacitet såvel som for de udvendige mål. De udvendige mål bør afstemmes med den mængde af plads, man har afsat til hvidevarerne, mens kapaciteten skal afstemmes i henhold til mængden af forbrug. Kapaciteterne opgives oftest i kilo, og det er muligt at få tørretumblere og vaskemaskiner med forskellige kapaciteter som eksempelvis 7 kg, 8 kg, 9 kg, 5 kg og lignende. Dette kan være en fordel at få afstemt den mængde af tøj, man skal have vasket ad gangen, således man kan nøjes med at køre en enkelt eller to hele vaske, hvor vaskemaskinen er fyldt op. Er man snu, vælger man en tørretumbler med cirka samme eller lidt større kapacitet, således mængden af vasket tøj altid kan være i tørretumbleren.

Besparelserne er store på den lange bane – sådan får man råd til investeringen

Kapaciteten er vigtig at få valgt tilstrækkeligt, da man ved at fylde vaskemaskinen til det anbefalede kan køre færre vaske, hvorved man kan øge besparelserne på elregningen. Det kan herudover være en fordel at investere i hvidevarer med den bedst mulige energimærkning, A+++, hvilket i nogle tilfælde vil gøre investeringen en smule dyrere, men her bør det holdes in mente, at hvidevarer med god energimærkning har et mindre forbrug. Dette mindre forbrug vil lede til større besparelser på elregningen, hvorfor en større investering siges at være en bedre investering. Når man gerne vil have hvidevarerne, er det dog ikke altid tilfældet, at man har mængden af kapital til betalingen. Derfor kan det være en fordel at optage sig et lån til købet, således hurtigst muligt kan se besparelser på sin elregning. Besøg hjemmesiden her for yderligere informationer og beregninger omkring et eventuelt lån.

Hvis du gerne vil læse mere omkring finansiering af dit køb af nye hvidevarer, så kan du med fordel starte ud med at kigge på denne side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *