Har jeg brug for gældsrådgivning?

Står du i den situation, hvor du har brug for at få styr på din økonomi og komme på rette vej? Det kan være hårdt, og til tider kan man føle sig magtesløs. Der er dog heldigvis masser af hjælp af hente for dig. Det er nemlig muligt at få kompetent rådgivning mange steder. Det kan være rart at få snakket med nogle omkring sin gæld men også at få ekspertråd, så du kan komme på rette kurs igen. Her i artiklen kommer vi ind på nogle af de muligheder du har, hvis du vil have gældsrådgivning.

Hvornår bør jeg få gældsrådgivning?

Er du i tvivl, om du har brug for gældsrådgivning? Det kan for nogle være svært at erkende, at de har et problem. Ofte er en gæld konsekvensen af et forbrug, længerevarende sygdom, skilsmisse og så videre. Nogle gange kan man stå i en situation, hvor man kan tænke, hvordan man dog er havnet i den. Hvis du kan genkende nogle af følgende scenarier, bør du overveje at modtage gældsrådgivning.

  • Din økonomi stresser dig, og du har svært ved at tænke på andet. Du ligger søvnløs, fordi du tænker på din økonomi.
  • Du har ikke overblikket over din økonomi.
  • Du ved ikke, hvordan du skal komme på rette vej igen.
  • Du kan ikke betale dine regninger.
  • Du har en stor gæld, der er registreret i RKI. Er du registreret i RKI, som er et register for dårlige betalere, kan det få store konsekvenser for dig. Det kan nemlig føre til, at du ikke kan blive kunde hos nogle firmaer, og du kan ikke tage lån. Du bør dog aldrig tage et lån trods RKI.
  • Du overvejer at tage et lån trods RKI registrering. Et nyt lån er sjældent vej ud af gældsproblemer.

Hvor kan jeg modtage hjælp?

Som vi kort var inde på i begyndelsen af denne artikel, findes der heldigvis masser af gode muligheder for at modtage hjælp i forhold til gæld. Vi vil komme ind på de forskellige nedenfor.

Private firmaer

Der findes private firmaer, som tilbyder gældsrådgivning. Nogle tilbyder en gratis samtale, hvor I kan få overblikket over din økonomi. Betaler du et beløb løbende hver måned, kan du få hjælp fra dem. De tager dialogen med dine kreditorer. Har du brug for gældsanering, kan de også hjælpe dig. Ønsker du at bruge denne type firmaer, så undersøg gerne hvilke oplevelser folk har haft med dem før.

På kommunen

Det er ikke altid gratis at modtage rådgivning i forhold til gæld på de danske kommuner. Mange kommuner har dog et tilbud, hvor det er muligt at komme ned at få rådgivning. Vil du gerne gøre brug af denne mulighed, så kontakt din lokale kommune og hør, hvad de kan tilbyde.

Tænk

Tænk er et forbrugerråd, som tilbyder uafhængig rådgivning gratis. Det kræver dog, at du går under gruppen for socialt udsatte. Tænk har rådgivningscentre flere steder i Danmark, ligesom de har en telefonrådgivning. Et fint tilbud, hvis du er på offentlig forsørgelse.